Terug naar Blogs
Hoe je jezelf kunt blijven verbeteren als Microsoft Dynamics 365 Specialist - Eswelt

Hoe je jezelf kunt blijven verbeteren als Microsoft Dynamics 365 Specialist

​Bij Eswelt bemiddelen wij veel op het gebied van Microsoft Dynamics 365. Wat wij hierbij merken is dat er steeds minder all-round kennis wordt gevraagd, en ze steeds meer op zoek zijn naar specialisten. Belangrijk dus om je als professional hiervan bewust te zijn. Want wanneer ben je een goede consultant of developer? En wat kun je nu het beste kiezen binnen een markt die sterk aan het veranderen is. Om je daarmee op weg te helpen hebben wij de basis voor je op papier gezet.

Consultant of developer?

Je kunt in het huidige landschap niet meer consultant en developer zijn, daarvoor zijn de gezochte profielen te specifiek. Wij merken dat klanten echt specifiek op zoek zijn naar iemand om een project op te starten en in goede banen te leiden (de consultant) of naar iemand die de plannen ook daadwerkelijk gaat uitvoeren (de developer).

Om jezelf te blijven verbeteren als specialist, moet je dus binnen deze twee vakgebieden specialiseren. Kijk dus kritisch naar je kennis, kunde en waar je plezier uithaalt en maak een keuze. Ben jij een developer of consultant. Twijfel je tussen de twee rollen? Dan zetten wij graag op een rijtje wat de belangrijkste punten van beide rollen zijn.

Consultant Skills

Consultants hebben een hele specifieke skillset nodig. Wanneer je een top consultant wil zijn binnen het Microsoft Dynamics werkveld moet je in ieder geval over de volgende kwaliteiten beschikken:

  • Sterke communicatieve vaardigheden;

  • Goede presentatievaardigheden;

  • Uitgebreide kennis over processen aan de development kant en een sterk inlevingsvermogen voor de processen aan de klantzijde;

  • Sterk analytisch vermogen;

  • Je bent in staat stakeholders te herkennen en hun wensen in kaart te brengen;

  • Je houdt goed overzicht en bent in staat realistische deadlines te stellen en deze te bewaken;

  • Meetings leiden is voor jou geen probleem;

  • En natuurlijk heb je ook goede kennis van Microsoft Dynamics en kun je out-of-the-box oplossingen voor je klanten bedenken.

Developer Skills

Als developer word er op communicatief en management vlak veel minder gevraagd. Hier is technische kennis en know how veel meer van belang. Wanneer onze klanten developers zoeken wordt er vooral naar mensen met het volgende profiel gezocht:

Sterke codeerskills en aantoonbare ervaring;
Design Code – SOLID principes, design patterns;
Ervaring met Unit testing, integreren van systemen en software enginering;
Kan out-of-the-box denken op codeniveau;
Focus op details;
Debugging ervaring.

Onderwijs je zelf en blijf up-to-date

Welke van de twee rollen je ook kiest, het is belangrijk om up-to-date te blijven. Je kunt natuurlijk de website van Microsoft zelf in de gaten houden, maar er zijn nog meer manieren om jezelf te ontwikkelen.

Lees blogs

Blogs zijn een goede manier om aan nieuwe informatie  te komen. Microsoft Dynamics heeft een redelijk actieve groep bloggers die schrijven over uiteenlopende onderwerpen. Van functioneel tot puur technisch, er is voor iedereen wel wat te lezen. Dynamics 101 heeft zelf onderstaande lijst gepubliceerd van de 25 beste Dynamics CRM websites, en daar kunnen wij ons helemaal in vinden:

PowerObject’s Dynamics CRM Blog
Adam Vero’s CRMguru
Andre Margono’s Work and Study Book
Ben Hosking’s Dynamics CRM Blog
James O’Connor’s Dynamics CRM Blog
Gonazlo Ruiz’s Dynamics CRM Blog
Gustaf Westerlund’s Dynamics CRM Blog
Jukka Niiranen’s Surviving CRM
Leon Tribe’s CRM Musings
Mahender Pal’s Dynamics CRM Blog
Mitch Milam’s On Technnology
Roohi Shaikh’s Dynamics CRM Blog
Salim Adamon’s Dynamics CRM Blog
Gareth Tucker’s Dynamics CRM Blog
Steven Foster’s Naked CRM
Tanguy Touzard’s Dynamics CRM Tools
Andrii Butenko’s Freelance Development for Dynamics CRM
Frank Lee’s Dynamics CRM Blog
Rajeev Pentyala’s Dynamics CRM Blog
Joel Lindstrom et al’s Dynamics CRM Tip of the Day
Richard Nordstrom’s Dynamics CRM Blog
Jason Lattimer’s Dynamics CRM Blog
Scott Durow’s Dynamics CRM Blog
Baris Kanlica’s Dynamics CRM Blog
Christopher Cognetta’s CognetaaCloud

Test nieuwe software en haal je certificaten

Lezen op blogs alleen is niet genoeg om jezelf te blijven ontwikkelen. Het is ook belangrijk dat je aan de slag gaat met nieuwe en andere CRM versies. Zo blijf je altijd up-to-date, weet je wat er te krijgen is en wordt je ook beter in out-of-the-box denken, een key skill voor zowel developers als consultants. Gelukkig hebben de meeste software gratis proefperiodes. Zo kun je per maand één pakket of add-on als je focus nemen en daarmee werken tot de proefperiode om is.

Daarnaast kun je je kennis en kunde bijhouden met verschillende certificaten. Misschien vind je dit zelf onzin, maar het kan je carrière een echte boost geven. Specialisten met certificaten worden over het algemeen beter betaald, hebben meer carrièrekansen omdat sommige bedrijven alleen met gecertificeerde mensen werken en je ontwikkelt je CRM-kennis. Elk certificaat focust zich op andere features die je door de certificering beter leert kennen. Ben je nog niet overtuigd? Hier vind je nog eens 8 redenen om je certificaten te halen.

Ben jij nog onzeker over je toekomst in Microsoft Dynamics of wil je gewoon een keer met iemand sparren over de mogelijkheden? Eswelt gaat graag vrijblijvend met je in gesprek over jouw toekomst. Door ons werk weten we precies wat opdrachtgevers zoeken en waar de mogelijkheden voor groei de komende jaren zitten.