Terug naar Blogs
SAP-specialisten, opgelet: dit zijn de video’s en podcasts die je niet mag missen! - Eswelt

SAP-specialisten, opgelet: dit zijn de video’s en podcasts die je niet mag missen!

​Als SAP-specialist ben je natuurlijk vooral bezig met het meeste uit het systeem te halen voor jouw organisatie. Maar soms is het ook belangrijk om even buiten jouw eigen kaders te denken en te kijken of luisteren naar andere SAP-professionals. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we vijf video’s en podcasts voor je op een rijtje gezet, die jou op de juiste koers zetten voor 2019.

1. Beveiliging – Autorisatie en authenticatie (video)

https://www.youtube.com/watch?v=feuwpZITIfg

https://www.youtube.com/watch?v=0mFaUuCK4Nc

Oké, dit eerste kopje bevat meteen twee video’s, maar dat komt omdat ze nauw met elkaar verbonden zijn. Als SAP-specialist is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat jij kunt garanderen dat alleen de juiste gebruikers de informatie zien die voor hen bedoeld is. Daarom beginnen we dit artikel met de juiste manier waarop je (in januari 2019) autorisatie en authenticatie instelt voor de verschillende gebruikers.

2. Developers zijn nog niet klaar voor de SAP Intelligence Enterprise (podcast)

https://searchsap.techtarget.com/podcast/Developers-may-not-be-ready-for-the-SAP-intelligent-enterprise

Er bestaat een klein conflict tussen wat developers willen van SAP en wat de ERP-gigant zelf wilt voor zijn product. In deze podcast bespreekt Jim O’Donnell (redacteur SearchSAP) dit conflict en wat we kunnen verwachten van SAP in 2019.

3. Het AVG-actieplan voor SAP

https://soundcloud.com/sapinsider/gdpr-call-transcript

Natuurlijk zijn we allemaal al sinds mei 2018 bezig om de gehele onderneming AVG-proof te maken. Toch zijn er nog veel vragen omtrent ERP-systemen en hoe je deze precies AVG-proof maakt en houdt. In deze podcast kan je luistervinken tijdens een call tussen Dell EMC en Auritas executives die praten over AVG-compliance voor SAP-klanten.

4. Data Warehousing voor het MKB – Maak data beschikbaar met Cloud Architecture Flexibility

https://www.youtube.com/watch?v=l2Q1JcJ_T7I

Luister naar een gesprek over data warehousing voor het middensegment tussen Ginger Gatling, Klaus-Peter Saurer, Axel Meier en Ameet Hundekari.

5.  SAP TechEd recap

https://soundcloud.com/jonreedofdiginomica/sap-teched-barcelona-2018

https://soundcloud.com/jonreedofdiginomica/sap-teched-barcelona-2018-1

https://soundcloud.com/jonreedofdiginomica/dick-hirsch-teched-2018

In een serie van drie podcasts, hoor je een mooie recap van de Barcelona SAP TechAd eind 2018. Wil jij precies weten wat voor belangrijke en opmerkelijke dingen er zijn besproken tijdens dit event? Mis dan zeker deze driedelige serie niet!

Mocht je vinden dat we een video of podcast hebben gemist, vergeet deze dan zeker niet te delen onder dit artikel. Zo maken we samen een mooie verzameling van content die je gezien moet hebben om 2019 goed te beginnen!